Την έναρξη σχεδιασμού ενός βιώσιμου πλάνου, λίγες μέρες αφότου πήρε από το δικαστήριο προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της, ανακοίνωσε η Μαρινόπουλος.

Ουσιαστικά η εταιρεία πρέπει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε και εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 για εξυγίανση, να έχει καταρτίσει ένα σχέδιο βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, την 1η Ιουλίου 2016, η οποία επιτρέπει την ένταξη της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης, η διοίκηση της εταιρείας διεξάγει ήδη συζητήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Πραγματοποιούμε κάθε δυνατή προσπάθεια και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάπτυξη μιας θετικής λύσης το συντομότερο δυνατόν. Στόχος μας είναι η άμεση επιστροφή στην κανονικότητα διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας  και τη διευθέτηση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα Μαρινόπουλος συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους εργαζομένους και τους προμηθευτές για τη στήριξη τους.

Θα επανέλθουμε με σχετικές ενημερώσεις βάσει των εξελίξεων εντός των επόμενων ημερών».