current views are: 8

5 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση07:01

Μαρινόπουλος: Βγάζει στο… σφυρί τα Starbucks στην Ελλάδα

Στις παράπλευρες απώλειες της περιπέτειας  του ομίλου Μαρινόπουλου συγκαταλέγεται και η γνωστή αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks. 

Δημοσίευση 07:01’

Στις παράπλευρες απώλειες της περιπέτειας  του ομίλου Μαρινόπουλου συγκαταλέγεται και η γνωστή αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks. 

Στις παράπλευρες απώλειες της περιπέτειας του ομίλου Μαρινόπουλου συγκαταλέγεται και η γνωστή αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks

Η Starbucks αναπτύχθηκε στην Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια από το 2002 μέσω του Μαρινόπουλου. Η γνωστή αλυσίδα στη χώρα μας άνθισε τη δεκαετία του 2000 φτάνοντας τα 70 καταστήματα ωστόσο σήμερα δεν ξεπερνούν τα 30. 

Ο όμιλος Μαρινόπουλου φαίνεται πως θα προχωρήσει σε εκποίηση των σημαντικότερων asset του και ένα από αυτά είναι τα Starbucks. Η αμερικανική αλυσίδα καφέ είναι πιο εύκολη να εκποιηθεί καθώς ήδη ενδιαφέρον έχει εκφράσει η μητρική εταιρία με έδρα το Σιατλ. Στα Starbucks στην Ελλάδα η μητρική κατέχει μειοψηφική συμμετοχή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σήμερα σε 18%.

Πριν από μία πενταετία υπήρξε μάλιστα «φιλικό διαζύγιο» μεταξύ Starbucks και Μαρινόπουλου για τις αγορές της Ελβετίας και της Αυστρίας όπου η Starbucks εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε στην Starbucks-Marinopoulos Holdings B.V. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Starbucks, έφτασαν στην Ελλάδα πολύ πριν από μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, το 2002, και αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες του ήθελαν να έχουν ισχυρή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. 


σχετικα αρθρα