Άλλες 12 ΔΕΚΟ έως το τέλος του χρόνου στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

Άλλες 12 ΔΕΚΟ έως το τέλος του χρόνου στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

Το αργότερο έως το Δεκέμβριο, με τον ενδιάμεσο σταθμό τον Σεπτέμβριο για ορισμένες ΔΕΚΟ​, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων τουλάχιστον 12 ΔΕΚΟ με βάση το τεχνικό κείμενο της συμφωνίας με τους πιστωτές.

Πρώτο σταθμό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αποτελέσει η μεταφορά 7 ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, ΕΑΒ, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ) προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Εως το Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν άλλες 5 ΔΕΚΟ (ΟΑΚΑ, ΟΣΕ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ) προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πρώτος και σημαντικότερος κύκλος μεταφοράς ενός σημαντικού αριθμού ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Το ζητούμενο βέβαια στη συνέχεια θα αποτελέσει ο νέος κύκλος ιδιωτικοποιήσεων ο οποίος αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος και η επιτυχία του ή όχι θα εξαρτηθεί από τη βούληση της Κυβέρνησης να τρέξει τους ανάλογους διαγωνισμούς αλλά και από το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή επίδοξων επενδυτών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο