current views are: 4

7 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση09:51

Διευκρινίσεις για τον αριθμό των δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τον Αλεξιάδη (Βίντεο)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αύξηση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ άφησε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των υποχρεώσεων τους.

Δημοσίευση 09:51’

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αύξηση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ άφησε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των υποχρεώσεων τους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αύξηση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ άφησε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των υποχρεώσεων τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών Τρύφων Αλεξιάδης​ δήλωσε σήμερα προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ( ΚΥΣΟΙΠ) ότι εξετάζεται να επανέλθει το καθεστώς των δόσεων όπως έγινε και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος κάθε έτους με αποτέλεσμα για φέτος να προκύπτουν 4 δόσεις με πρώτη τον Σεπτέμβριο δεδομένου ότι η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει τον Αύγουστο.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης διευκρινίζεται:

  • Με νόμο  του 2013 (ν.4223/2013) προβλέπεται ότι η πληρωμή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ διενεργείται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με 1η δόση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου και τελευταία δόση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.
  • Από την πρώτη  μέρα έναρξης των φορολογικών δηλώσεων τονίζω σχεδόν σε κάθε δημόσια παρέμβασή μου, ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ακριβώς για να έχουμε δυνατότητα πολλών μηνιαίων δόσεων στον ΕΝΦΙΑ. 
  • Ειδικά για το 2015 και λόγω καθυστέρησης στην τελική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ παρατάθηκαν κατά δύο μήνες (με ειδική διάταξη νόμου) και πληρώθηκαν σε 5 μηνιαίες δόσεις.  


σχετικα αρθρα