current views are: 6

8 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση11:55

Καλοκαιρινό «σαφάρι» ελέγχων για έκδοση αποδείξεων σε τουριστικές περιοχές

Σαρωτικούς ελέγχους σε καταστήματα κατά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου προανήγγειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Δημοσίευση 11:55’

Σαρωτικούς ελέγχους σε καταστήματα κατά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου προανήγγειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σαρωτικούς ελέγχους σε καταστήματα σε τουριστικές περιοχές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου προανήγγειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Πιτσιλής  επεσήμανε πως το επιχειρησιακό πλάνο περιλαμβάνει τη διενέργεια περίπου 30.000 προληπτικών ελέγχων από τις ΔΟΥ και μεγάλο αριθμό στοχευμένων τέτοιων ελέγχων από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων σε όλη την επικράτεια, με ιδιαίτερη έμφαση σε τουριστικές περιοχές, αλλά και σε κλάδους ή επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα (εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, χώροι δεξιώσεων κλπ).

Κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κάθε γεωγραφική περιοχή δεν θα ελέγχεται μόνο από συνεργεία της ΔΟΥ στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται, αλλά κυρίως από συνεργεία των ΔΟΥ όμορων νομών και στοχευμένα από τις ΥΕΔΕΕ.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε ημερήσια βάση, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής. Στη διενέργεια των μερικών επιτόπιων ελέγχων έχει ζητηθεί και θα παρασχεθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου.

Ταυτόχρονα, η ΓΓΔΕ προειδοποιεί πως σε περίπτωση παρεμπόδισης των ελέγχων, θα ενεργοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.2523/97 για την αναστολή λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των παραβατών.


σχετικα αρθρα