Κανονικά συνεχίζονται τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ενημερωτικό του σημείωμα με αφορμή τις επιστολές της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Κομισιόν.

Σε αυτές επισημαίνεται η πιθανή μελλοντική διακοπή της χρηματοδότησης των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, (πιθανή αναστολή στην αξιολόγηση των ενδιάμεσων αιτημάτων πληρωμής και πάγωμα περαιτέρω επεξεργασίας αιτημάτων πληρωμής που έχουν υποβληθεί), στο πλαίσιο της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στο σημείωμα αναφέρεται ακόμα ότι:

  • Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.
  • Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.