Το θέμα του κατώτατου μισθού δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ, ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να μην αποφασίζεται από το κράτος, αλλά από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο «Ε».

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ «ήταν κακό πράγμα», σημειώνοντας «δεν είχαμε τρόπο να το διατηρήσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές. Πετύχαμε να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε».

Ακόμη, ανέφερε ότι όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του μετά τον επαναϋπολογισμό.

Τέλος, για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «οι παλιές συντάξεις δεν θίγονται. Για τις νέες συντάξεις χηρείας όσοι έχουν ανήλικα παιδιά θα τις λαμβάνουν, ενώ όσες γυναίκες είναι μικρότερες των 52 ετών με ενήλικα παιδιά θα λαμβάνουν τη σύνταξη για 3 χρόνια και μετά αναγκαστικά θα βγαίνουν στον τομέα εργασίας».