Κατά 7,5% αυξήθηκαν το 2015 οι απολαβές των διευθύνοντων συμβούλων των μεγάλων τραπεζών, ενώ συγκριτικά με το 2014 αναπτύχθηκαν με ρυθμό 10 φορές πιο γρήγορο, στο μέσο ποσό των 13,1 εκατ. δολαρίων για κάθε στέλεχος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι επικεφαλής των έξι κορυφαίων αμερικανικών τραπεζών είδαν μεγάλες αυξήσεις στις αμοιβές τους. Τα πακέτα εμφάνισαν μια μέση άνοδο άνω του 10%, ενώ είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με εκείνα των Ευρωπαίων, σύμφωνα με ανάλυση της Equilar και των FT.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι CEOs των JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Citi, Wells Fargo, Bank of America και Morgan Stanley πήραν κατά μέσο όρο 20,7 εκατ. δολάρια ο καθένας πέρυσι. Το ποσό περιλαμβάνει μισθούς, μπόνους και συνταξιοδοτικές εισφορές. Πρώτος στη λίστα ήταν ο Jamie Dimon της JPMorgan, με 27,6 εκατ. δολάρια.

Στον αντίποδα,  οι επικεφαλής 11 ευρωπαϊκών τραπεζών κινήθηκαν στα 10,4 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο. Τον μέσο αριθμό τόνωσαν κάποιες αμοιβές σε μετοχές, αξίας 27 εκατ. δολαρίων, προς τους νέους CEOs των Standard Chartered, Credit Suisse και Barclays, ως αποζημιώσεις για εισόδημα που «έχασαν» φεύγοντας από τις προηγούμενες θέσεις τους. Οι αυξήσεις αμοιβών των διευθύνοντων συμβούλων των ευρωπαϊκών τραπεζών ήταν κατά μέσο όρο 9,6% πέρυσι.

Όπως αναφέρουν οι FT, η μέση αύξηση στα πακέτα απολαβών ήταν μόλις 0,5% το 2014, βάσει στοιχείων που αφορούν σε 20 τράπεζες.