ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2016, 11:29 / Ανανεώθηκε 13 Ιουλίου 2016, 11:40
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Facebook Twitter Whatsapp

Ανοδικά κινήθηκαν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές.

Ανοδικά κινήθηκαν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη STOXX 600 να παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων και τις μετοχές της AccorHotels και της Nokia να υπεραποδίδουν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης κατά 0,3% και κινήθηκε προς τα υψηλότερα επίπεδά του από τα τέλη Ιουνίου. Κατά τις δύο πρώτες συνεδριάσεις μετά το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23ης Ιουνίου, ο δείκτης υποχώρησε κατά 11%. Ωστόσο, έχει έκτοτε ανακτήσει αρκετό από το χαμένο έδαφος, χάρη εν μέρει στις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας θα προσφέρουν στήριξη στην αγορά προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος από την ψήφο υπέρ του Brexit.

Η μετοχή της AccorHotels σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 3,8% καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα σχέδιά της να καταστήσει θυγατρική της τη HotelInvest, που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων. Άνοδο 4,4% κατέγραψε η μετοχή της Nokia, καθώς αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και ανακοίνωσε συμφωνία για παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης με τη Samsung.