Την πρόσβαση των βρετανικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην ευρωζώνη δεσμεύεται να διατηρήσει ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ και  βασικός υποψήφιος για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας

Μιλώντας σε εκδήλωση της Βρετανικής Ένωσης Τραπεζιτών στο Λονδίνο, ο Χάμοντ είπε ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι μάλλον ο κλάδος που επηρεάζεται πιο άμεσα από την πολιτική αναταραχή, σύμφωνα με δύο άτομα που παρακολούθησαν τη συνάντηση.

«Η πρόσβαση στην ενιαία αγορά είναι κρίσιμα σημαντική για τον κλάδο σας», δήλωσε ο Χάμοντ σύμφωνα με τους δύο παριστάμενους. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Χάμοντ δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο τραπεζικός κλάδος να μεταφερθεί ενδεχομένως σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο.

Η Τερέζα Μέι αναμένεται σήμερα να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας από τον Ντέιβιντ Κάμερον. Μετά το πολιτικό σοκ που προκάλεσε η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit, η Μέι αναμένεται άμεσα να αρχίσει το σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο Χάμοντ θεωρείται ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Τζορτζ Όσμπορν ως υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την εταιρία στοιχημάτων Ladbrokes.