Χάμοντ σε βρετανούς τραπεζίτες: Να διατηρήσουμε την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ

Χάμοντ σε βρετανούς τραπεζίτες: Να διατηρήσουμε την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ

Την πρόσβαση των βρετανικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην ευρωζώνη δεσμεύεται να διατηρήσει ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ και  βασικός υποψήφιος για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας

Μιλώντας σε εκδήλωση της Βρετανικής Ένωσης Τραπεζιτών στο Λονδίνο, ο Χάμοντ είπε ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι μάλλον ο κλάδος που επηρεάζεται πιο άμεσα από την πολιτική αναταραχή, σύμφωνα με δύο άτομα που παρακολούθησαν τη συνάντηση.

«Η πρόσβαση στην ενιαία αγορά είναι κρίσιμα σημαντική για τον κλάδο σας», δήλωσε ο Χάμοντ σύμφωνα με τους δύο παριστάμενους. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Χάμοντ δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο τραπεζικός κλάδος να μεταφερθεί ενδεχομένως σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο.

Η Τερέζα Μέι αναμένεται σήμερα να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας από τον Ντέιβιντ Κάμερον. Μετά το πολιτικό σοκ που προκάλεσε η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit, η Μέι αναμένεται άμεσα να αρχίσει το σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο Χάμοντ θεωρείται ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Τζορτζ Όσμπορν ως υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την εταιρία στοιχημάτων Ladbrokes.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο