Μείωση 1,6% στις τιμές έργων κατασκευής έργων

Μείωση 1,6% στις τιμές έργων κατασκευής έργων

Μειωμένος κατά 1,6% παρουσιάζεται ο γενικός δείκτης τιµών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το β΄ τρίμηνο φέτος σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριµήνου 2015, έναντι µείωσης 3,1% που σηµειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2015 προς το 2014.

Ο ίδιος δείκτης, το β΄ τρίµηνο 2016 σε σύγκριση µε τον δείκτη του α΄ τριµήνου 2016 σηµείωσε αύξηση 0,1%, έναντι µείωσης 1% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2015.

Ο γενικός δείκτης τιµών κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών, σημείωσε µείωση 1,8% το β΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριµήνου 2015, έναντι µείωσης 2,3% που σηµειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2015 προς το 2014.

Ο ίδιος δείκτης, το β΄ τρίµηνο 2016 σε σύγκριση µε τον δείκτη του α΄ τριµήνου 2016 σηµείωσε αύξηση 0,1%, έναντι µείωσης 0,6% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2015.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης τιµών κατηγοριών Έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (δείκτης εκροών) εκφράζει τη µεταβολή των τιµών που καταβάλλονται στους κατασκευαστές- εργολήπτες των διαφόρων επιµέρους τµηµάτων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών κατά την ανάθεση κατασκευής των έργων.

Ενώ, ο δείκτης συνολικού κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (δείκτης εισροών) εκφράζει την εξέλιξη του κόστους στο οποίο υποβάλλεται ο κατασκευαστής µιας τυποποιηµένης κατασκευής (πολυκατοικίας) και υπολογίζεται βάσει των τιµών των υλικών και της αµοιβής εργασίας που καταβάλλει.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο