Άνοδος 9,4% στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» τον Ιούλιο

Άνοδος 9,4% στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» τον Ιούλιο

Σημαντική άνοδο της τάξης του 9,4% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015 παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του Ιουλίου έφτασε τα 2,37 εκατ. επιβάτες, με αύξηση τόσο στους επιβάτες εσωτερικού όσο και εκείνους του εξωτερικού. Ειδικότερα η επιβατική κίνηση στο εσωτερικό αυξήθηκε κατά 9,7% και του εξωτερικού κατά 11,7%.  Επίσης, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο κατά 20%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 8%.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε τα 11 εκατ. (άνοδος 9,4%). Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση σημείωσαν αύξηση της τάξης του 12,4% και 7,6% αντίστοιχα. Τέλος, οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 15% και 6% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016  έφτασε τις 107.552, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 7,3%. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο σε παρόμοια επίπεδα κατά 7,4% και 7,3% αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο