"Παγωμένες" στα σημερινά επίπεδα θα μείνουν μέχρι το 2020 οι αποδοχές των εργαζομένων στην Alpha Bank.
 
Αυτό προβλέπει η η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που υπέγραψαν χθες ο σύλλογος των εργαζομένων και η τράπεζα.
 
Με την συμφωνία διατηρούνται επίσης οι αποδοχές «ειδικών ρυθμίσεων» έως του ποσού των 1.800 ευρώ, ενώ από 1/8/2016 αυξάνεται η παροχή για βρεφονηπιακούς σταθμούς από 280€ σε 320€ (140 ευρώ για φύλαξη στο σπίτι).
 
Το επίδομα τριτέκνων αυξάνεται από 120€ σε 180€. Συμφωνήθηκε επίσης ένα νέο πρόγραμμα για υπαλλήλους και συνταξιούχους με δυσκολίες αποπληρωμής δανείων και καρτών.
 
 Η οφειλή θα διαχωρίζεται σε δυο μέρη, το πρώτο θα εξοφλείται σε τοκοχρεωλυτικές δόσεις και οι όροι αποπληρωμής του δεύτερου θα εξετάζονται στη λήξη της περιόδου εξυπηρέτησης του πρώτου μέρους. Στο διάστημα αυτό το δεύτερο μισό των δανείων θα παραμένει παγωμένο. Για ενήμερους λογαριασμούς υπαλλήλων και συνταξιούχων, από 1.8.2016 και για δύο ακόμη έτη παρέχεται η δυνατότητα μείωσης της δόσης έως 70%. Αυξάνεται ο αριθμός των χορηγουμένων δανείων προσωπικού από 3 σε 4 μισθούς. Το συνολικό ποσό δεν θα έχει ανώτατο πλαφόν, ενώ η περίοδος εξόφλησής του αυξάνεται από 72 σε 84 δόσεις.
 
Δημιουργείται πυλώνας εξωνοσοκομειακής κάλυψης, ενώ οι υπάλληλοι από την πρ. Ιονική, πρ. Εμπορική, πρ. Citibank και πρ. Πίστεως πριν το 1993 μπορούν να ενταχθούν στον πυλώνα παροχής εφάπαξ.