Παραδοχή Αλεξιάδη: Βάρβαρο και άδικο το φορολογικό σύστημα - Καθησυχαστικός για τον «κόφτη» (Βίντεο)

Παραδοχή Αλεξιάδη: Βάρβαρο και άδικο το φορολογικό σύστημα - Καθησυχαστικός για τον «κόφτη» (Βίντεο)

Υλοποιήθηκε το 95% τον Ιούλιο ο στόχος των φορολογικών εσόδων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για ενδεχόμενη ενεργοποίηση του κόφτη. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι το προηγούμενο εξάμηνο τα έσοδα ήταν πάνω από τον στόχο, ενώ πρόσθεσε πως στο επτάμηνο –συμπεριλαμβανομένου του Ιουλίου- «είμαστε 630 εκατ. πάνω από τον στόχο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε εξάλλου ότι τα στοιχεία που προκάλεσαν ανησυχία είναι προσωρινά, για αυτό και πρότεινε «να κρατήσουμε μικρό καλάθι μέχρι να βγουν τα οριστικά στοιχεία».

Εξάλλου, ανέφερε ότι βάσει των προσωρινών στοιχείων ο στόχος του Ιουλίου για είσπραξη 6,6 δις. επιτεύχθηκε σε ποσοστό 95%, καθώς η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εισπράξει περίπου 333 εκατ. ευρώ.

«Έχουμε άδικο και βάρβαρο φορολογικό σύστημα, δεν το υπερασπιζόμαστε με την έννοια ότι θέλαμε να μείνει μόνιμα» αναφερε ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Όπως εξήγησε η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει αυτά τα μέτρα, αλλά θέλει να κάνει το φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο