Αντιμέτωποι με τις απειλές των υπευθύνων μεγάλου κλαμπ της Ρόδου ήρθαν ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που βρέθηκαν εκεί για να διενεργήσουν ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απαίτηση των ελεγκτών του κλιμακίου της ΓΓΔΕ να εισέλθουν στο κλαμπ, υπάλληλοι που βρίσκονταν στην πόρτα εισόδου απάντησαν «εδώ που ήρθατε δεν θα ελέγξετε», παρά τις σαφείς διατάξεις του νόμου που προβλέπει επιβολή λουκέτου 48 ωρών και πρόστιμα στην περίπτωση παρεμπόδισης του φορολογικού ελέγχου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η επόμενη φράση των ανθρώπων του κλαμπ προς τους ελέγκτές ήταν «φύγετε μην έχουμε κι άλλα».

Το κλιμάκιο αποχώρησε, συνέταξε την έκθεσή του και σύμφωνα με πηγές της ΓΓΔΕ, αναμένεται να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του νόμου

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η Γενική Γραμματεία για τα «λουκέτα» στα καταστήματα, η άρνηση ελέγχου μπορεί να επιφέρει σφράγισμα του καταστήματος που μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα και αν αυτό συμβεί σημαίνει τεράστια οικονομική ζημιά για το κατάστημα.

Ωστόσο, μέχρι τότε προβλέπεται ένα διάστημα 20 ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιβάλει τυχόν ενστάσεις. Αυτό το λουκέτο που θεωρείται ότι θα είναι δεδομένο στο συγκεκριμένο κλαμπ θα είναι το πρώτο με την εφαρμογή των νέων κανόνων της Γενικής Γραμματείας.