Το πλαστικό χρήμα προκαλεί τριβές πιστωτών και κυβέρνησης - Ακατάσχετος λογαριασμός σε επιχειρήσεις υπό προϋποθέσεις

Το πλαστικό χρήμα προκαλεί τριβές πιστωτών και κυβέρνησης - Ακατάσχετος λογαριασμός σε επιχειρήσεις υπό προϋποθέσεις

Σε ανοιχτή κόντρα πιστωτών και Κυβέρνησης τείνει να μετατραπεί η υπόθεση της υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος από τους μισθωτούς και συνταξιούχους  προκειμένου να κατοχυρώνουν το αφορολόγητο από το 2017.

Μήλον της έριδος... ο ακατάσχετος λογαριασμός που καλείται να έχει κάθε επιχείρηση η κατάστημα, εκτός από την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων POS, και στον οποίο θα εισρέουν  τα ποσά που θα προέρχονται από πωλήσεις προϊόντων τους με πιστωτική η χρεωστική κάρτα σε πελάτες τους. Θα πρόκειται για λογαριασμό στον οποίο δεν θα μπορούν να βάλουν χέρι Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες και όσοι τρίτοι διεκδικούν οφειλές από την επιχείρηση η το κατάστημα.

Ωστόσο η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζεται χαριστική από τους πιστωτές καθώς ευνοούνται οι μπαταχτσήδες που εδώ και χρόνια αρνούνται να καταβάλουν οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία ,τράπεζες κλπ.

Η διένεξη φαίνεται ότι θα κλείσει κάπου στη μέση. Θα υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός αλλά θα λειτουργεί εν μέρει και σε ποσοστό από 70%-80% θα χαρακτηρίζονται ακατάσχετα τα  ποσά που θα εισρέουν σε αυτόν. Από το υπόλοιπο 20%-30% η εφορία, το Υπουργείο Εργασίας ,οι τράπεζες θα μπορούν να διεκδικούν και να εισπράττουν  ληξιπρόθεσμες η τρέχουσες οφειλές, από φόρους μέχρι ασφαλιστικές εισφορές . Όσον αφορά τους μισθωτούς και συνταξιούχους (περίπου 5,5 εκ) αυτοί θα κατοχυρώνουν το αφορολόγητο εφόσον δαπανούν με πιστωτική η χρεωστική κάρτα η μέσω e bankingΤραπεζών το 10%-30% του ετήσιου εισοδήματός τους.

Αλλιώς το ποσό που δεν θα καλύπτεται  θα επιβαρύνεται με φόρο 22%.Εξαίρεση από τη χρήση του πλαστικού χρήματος θα έχουν οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και τα χωριά μέχρι 3.000 κατοίκους(με εξαίρεση τις νησιωτικές περιοχές).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο