current views are: 7

9 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση08:25

Πώς θα καταβάλλεται το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

Τις τελευταίες πέντε ημέρες κάθε μήνα θα καταβάλλονται τα χρήματα στους δικαιούχους του ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης), ενώ ποσά μεγαλύτερα των 100 ευρώ θα “σπάνε” σε μετρητά 

Δημοσίευση 08:25’

Τις τελευταίες πέντε ημέρες κάθε μήνα θα καταβάλλονται τα χρήματα στους δικαιούχους του ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης), ενώ ποσά μεγαλύτερα των 100 ευρώ θα “σπάνε” σε μετρητά 

Τις τελευταίες πέντε ημέρες κάθε μήνα θα καταβάλλονται τα χρήματα στους δικαιούχους του ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης), ενώ ποσά μεγαλύτερα των 100 ευρώ θα “σπάνε” σε μετρητά και σε είδος μέσω της προπληρωμένης κάρτας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) η διαδικασία Πληρωμής περιλαμβάνει την παροχή της εισοδηματικής ενίσχυσης, καθώς και τη διαδικασία καθορισμού της συχνότητας και του μηχανισμού για τη μεταφορά των χρημάτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΕΑ, οι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων.

  • Το ποσό των εισοδηματικών ενισχύσεων καταβάλλεται κάθε μήνα με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, εντός των τελευταίων πέντε (5) ημερολογιακών ημερών κάθε μήνα.
  • Εάν το συνολικό ποσό της ενίσχυσης είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 100 ευρώ, το 50% του συνολικού ποσού θα δαπανάται αποκλειστικά με τη χρήση προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών πληρωμών, και το υπόλοιπο 50% μπορεί να αναληφθεί σε μετρητά μέσω χρεωστικής κάρτας από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Η χρήση αυτών των καρτών θα γίνεται χωρίς κόστος συναλλαγής για τους δικαιούχους.
  • Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν έχει χρεωστική κάρτα πριν από την ένταξη στο πρόγραμμα ΚΕΑ, τότε είναι υποχρεωμένος να εκδώσει χρεωστική κάρτα. Για τους σκοπούς της εφαρμογής του προγράμματος ΚΕΑ, οι δικαιούχοι δεν θα χρεώνονται με έξοδα για τις συναλλαγές αυτών των καρτών, εκτός από τις περιπτώσεις που θα κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ Τράπεζας που είναι άλλη από αυτή στην οποία ο δικαιούχος τηρεί το λογαριασμό.
  • Το δικαίωμα στην εισοδηματική ενίσχυση υπολογίζεται από την πρώτη (1η) ημέρα του μήνα που έπεται εκείνου κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έγκρισής της. Αν η αίτηση εγκριθεί σε ημερομηνία μετά την πρώτη ημέρα του μηνός που ακολουθεί εκείνον στον οποίο η αίτηση υποβλήθηκε, το ποσό θα καταβληθεί στον δικαιούχο αναδρομικά. Το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης είναι 10 ευρώ το μήνα.

σχετικα αρθρα