Πάνω από 2.500 ελληνικές επιχειρήσεις μετέφεραν φέτος την έδρα τους στη Βουλγαρία

Πάνω από 2.500 ελληνικές επιχειρήσεις μετέφεραν φέτος την έδρα τους στη Βουλγαρία

Την κατάσταση που επικρατεί με τη μεταφορά της έδρας ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία περιέγραψε σε ρεπορτάζ του το μεγάλο βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι bTV.

Στο κανάλι μίλησε... εξειδικεύμενος σε τέτοιες υποθέσεις βούλγαρος δικηγόρος, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος έχει το λιγότερο 2 περιπτώσεις κάθε μέρα που ελληνικές εταιρείες ζητάνε την βοηθειά του για μεταφορά της έδρας τους στην Βουλγαρία.

Ως αιτίες ανέφερε την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και τις συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς που επικρατούν στην χώρα μας.

Η έρευνα που έκαναν οι βούλγαροι δημοσιογράφοι στα επιμελητήρια της χώρας τους έδειξε ότι το 2015 πάνω από 4.000 ελληνικές εταιρείες μετέφεραν την έδρα τους στη γείτονα χώρα ενώ για τους πρώτους μήνες του 2016 ο αριθμός ξεπερνάει τις 2.500.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία πολλές εταιρείες από παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας δεν μεταφέρουν μόνο την έδρα τους αλλά και την παραγωγική τους δραστηριότητα δίνοντας δουλειά σε βούλγαρους ενώ η πρόβλεψη είναι ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο