current views are: 3

23 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση11:51

Φορολογικός «Γολγοθάς» μέχρι το τέλος του έτους – Νέο… κύμα τον Ιανουάριο

Με έναν φορολογικό… Γολγοθά, θα έρθουν αντιμέτωποι οι φορολογούνενοι, οι οποίοι θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές και θα βλέπουν τα «ραβασάκια» της εφορίας να πέφτουν… βροχή!

Δημοσίευση 11:51’

Με έναν φορολογικό… Γολγοθά, θα έρθουν αντιμέτωποι οι φορολογούνενοι, οι οποίοι θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές και θα βλέπουν τα «ραβασάκια» της εφορίας να πέφτουν… βροχή!

Με έναν φορολογικό… Γολγοθά, θα έρθουν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές και θα βλέπουν τα «ραβασάκια» της εφορίας να πέφτουν… βροχή!

Οι υπόχρεοι καλούνται να πληρώσουν 2,518 δισ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι, γεγονός που δημιουργεί «πονοκέφαλο», στο οικονομικό επιτελείο, για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων. Ήδη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, προς το δημόσιο έχουν αυξηθεί και αναμένεται λόγω των βαρών να αυξηθούν περισσότερο.

Για φέτος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν εκτός από τον ΕΝΦΙΑ και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, την αύξηση στις 15 Οκτωβρίου του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης και του φωτιστικού πετρελαίου θέρμανσης από 230 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των προηγούμενων ημερών εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να έρθουν νωρίτερα και οι αυξήσεις 8 με 12 λεπτά ανά λίτρο στα καύσιμα. 

Συγκεκριμένα με βάση τον «λογαριασμό» που έχει αποφασιστεί, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:

  • Τον Σεπτέμβριο περίπου 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να προέλθουν από τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
  • Τον Οκτώβριο εξοφλείται η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • Τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται η καταβολή του φόρου εισοδήματος με την πληρωμή της τρίτης δόσης, ενώ πρέπει να καταβληθεί και η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
  • Τον Δεκέμβριο έρχεται η τέταρτη δόση του φόρου ακινήτων, αλλά και τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2017 για Ι.Χ. και μοτοσικλέτες

Από τον Ιανουάριο πρόκειται να τεθούν σε ισχύ και άλλα μέτρα όπως:

  • Αύξηση του φόρου μερισμάτων από 10% σε 15%
  • Επιβολή τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%
  • Επιβολή φόρου κατανάλωσης στα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου
  • Επιβολή φόρου κατανάλωσης στον καφέ
  • Αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα αν δεν… έρθει νωρίτερα

 


σχετικα αρθρα