Εντός του Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ, όπως δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, διαψεύδοντας φήμες ότι η αποστολή θα γινόταν μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο φόρος θα καταβληθεί κανονικά σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσαε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα πληρώσει τα ίδια ή και λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι μία κατηγορία φορολογούμενων θα επιβαρυνθεί με μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ γιατί κάποιοι, όπως είπε, πρέπει να πληρώνουν περισσότερα.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης πήρε αποστάσεις από τα δημοσιεύματα που θέλουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει φορολογικούς ελέγχους μέσω των λογαριασμών των πολιτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram.

Ας κοιτάξουμε να διασταυρώσουμε πρώτα όλα τα στοιχεία που έχουμε σχετικά με καταθέσεις στο εξωτερικό και κινήσεις κεφαλαίων και μετά βλέπουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, χωρίς πάντως να διαψεύσει οριστικά το ενδεχόμενο των ελέγχων μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν ξέρω πώς βγαίνουν αυτά και κυκλοφορούν», είπε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να ευτελίζουμε την όλη την προσπάθεια που γίνεται στο μέτωπο των φορολογικών ελέγχων.

Τέλος, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επαναβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο, και κάλεσε τους οφειλέτες είτε να εξυπηρετούν τις οφειλές τους είτε να ενταχθούν σε κάποια από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις.