Στο μικροσκόπιο των φοροελεγκτικών μηχανισμών βρέθηκαν μια αποθήκη εισαγωγής ρούχων και ένα ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, για μη έκδοση αποδείξεων.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ειδών ιματισμού (ενδυμάτων) ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον ένα παραστατικό πώλησης αξίας 465.295,56 ευρώ για το φορολογικό έτος 2016.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως για τα εισαχθέντα εμπορεύματα πληρώθηκαν δασμοί και φόροι σε δασμολογικές κλάσεις που αφορούν νήματα, υφάσματα και υφαντικές ύλες, ενώ βάσει σχετικών τιμολογίων προέκυψε πως εισήχθησαν και εμπορεύματα που δεν υπάγονται στις ανωτέρω δασμολογικές κλάσεις, όπως αξεσουάρ αυτοκινήτου, κοσμήματα, έπιπλα και πολλά άλλα είδη.

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο τελωνείο για την περαιτέρω διερεύνηση της ορθής αντιστοίχισης δασμολογικής κλάσης των εισαγόμενων αγαθών και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε ιατρείο 47χρονης, όπου διαπιστώθηκε ότι για χρονικό διάστημα πέντε μηνών εντός του τρέχοντος έτους, δεν είχαν εκδοθεί σε 119 περιπτώσεις οι προβλεπόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.