Άνοιγμα με άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές

Άνοιγμα με άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι μετοχές που σχετίζονται με τα εμπορεύματα ανέκαμψαν από την πρόσφατη πτώση τους. 

Ο δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε άνοδο κατά 0,6%, αφού έκλεισε τον Αύγουστο με πτώση κατά 0,4% καθώς μειώθηκαν οι τιμές των εμπορευμάτων. 

Ωστόσο, σήμερα οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν και οι τιμές των μετάλλων ανέκαμψαν, οδηγώντας τους κλάδους ενέργειας και εξόρυξης σε άνοδο κατά 0,5% και κατά 1,3% αντίστοιχα. Οι τράπεζες συνέχισαν το πρόσφατο ράλι, με την HSBC να σημειώνει άνοδο κατά 2,4%. 

Η σουηδική Elekta, που κατασκευάζει εξοπλισμό ακτινοθεραπείας, σημείωσε άνοδο κατά 5,2% καθώς ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις και ότι η ζήτηση ήταν καλή στις αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα ισχυρή στην Κίνα. 

Η εταιρία υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Hays σημείωσε πτώση κατά 3,9% καθώς ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις στη Βρετανία μειώθηκαν σημαντικά μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο