Η Ελλάδα στο Eurogroup της Παρασκευής δεν πρόκειται να λάβει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την πρώτη αξιολόγηση αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης 2,8 δισ. ευρώ που εκκρεμεί για την Ελλάδα, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν διαπιστώσει οι εταίροι στις αποκρατικοποιήσεις και στην υλοποίηση των σχετικών προαπαιτούμενων.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα αυτό σημαίνει ότι η εκταμίευση των χρημάτων μετατίθεται το νωρίτερο για τον επόμενο μήνα, με δεδομένο ότι η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Eurogroup είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μεγάλο πρόβλημα για την εκταμίευση της δόσης είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόνο δύο από τα 15 προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση των 2,8 δισεκ. ευρώ καθώς και η πολύ αργή πρόοδος στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Αυτό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχει ως αποτέλεσμα στο Eurogroup της Παρασκευής να συζητηθεί απλώς η αναφορά προόδου σχετικά με το τι έχει πράξει η Αθήνα κατά τους θερινούς μήνες.