ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος του τουρισμού μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2016, 15:35 / Ανανεώθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2016, 15:21
Άνοδος του τουρισμού μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Άνοδο καταγράφει την τελευταία δεκαετία ο τουρισμός μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Άνοδο καταγράφει την τελευταία δεκαετία ο τουρισμός μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των τουριστών από την Κίνα που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και των επισκεπτών από τις ΗΠΑ προς την Κίνα έχει ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια από τότε που οι δύο χώρες έθεσαν σε εφαρμογή το μηχανισμό υψηλόβαθμου διαλόγου για τον τουρισμό το 2007, δήλωσε ο Λι Τζιντζάο, επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Τουρισμού της Κίνας, στη σινοαμερικανική σύνοδο Tourism Leadership. Ο Λι δήλωσε ότι ο μηχανισμός έχει βελτιώσει την επικοινωνία και την αμοιβαία κατανόηση των δύο λαών ενώ έχει ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη.

Η κινεζική και η αμερικανική αγορά αποτελούν η μία για την άλλη σημαντικές πηγές τουρισμού. Από τότε που ξεκίνησαν τα ομαδικά ταξίδια Κινέζων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2008, η τουριστική βιομηχανία και στις δύο χώρες έχει αναπτυχθεί. Πέρυσι, μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ έγιναν περίπου 4,75 εκατ. ταξίδια, ενώ περισσότερα από 2 εκατ. εξ αυτών αφορούσαν Αμερικανούς τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κίνα. Φέτος, τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να ξεπεράσουν τον αριθμό-ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων.

Το 2014, οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν περίπου 165 δισεκ. δολάρια για τουρισμό στο εξωτερικό, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις παγκόσμιες τουριστικές δαπάνες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με τους Αμερικανούς τουρίστες να έχουν ξοδέψει περίπου 111 δισ. δολάρια.