Μικρές διακυμάνσεις κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις ρευστοποιήσεις που οδήγησαν τιμές στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου 3 εβδομάδων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Άνοδο 10% σημείωσε νωρίτερα η μετοχή της εταιρίας διαχείρισης επενδύσεων Partners Group Holding μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών πρώτου εξαμήνου, με τις εταιρίες χρηματοικονομικών υπηρεσιών να είναι ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραφαν οι μετοχές εμπορευμάτων και παραγωγών ενέργειας, μετά την μείωση των τιμών του αργού.

Στις 11:07 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο μικρότερη του 0,1%, έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί έως και 0,6%. Κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο δείκτης κατέγραψε πτώση καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι οι κεντρικές τράπεζες ίσως να είναι λιγότερο πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν τη νομισματική πολιτική προκειμένου να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Πριν από τις απώλειες αυτές, οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν καταγράψει ράλι έως και 14% από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία υποχώρησαν μετά την ψήφο υπέρ του Brexit. Τα ανάμικτα σχόλια από αξιωματούχους της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve τις τελευταίες ημέρες άφησαν τους επενδυτές να εικάζουν για το εάν θα αυξηθούν τα επιτόκια στη συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι υποβάθμισε την ανάγκη για περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας στην ευρωζώνη.