current views are: 7

14 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:38

Ραντεβού σε ένα μήνα για τα εργασιακά και αύριο οι «ουρές» του ασφαλιστικού

Στις 17 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, με το κουαρτέτο των δανειστών.

Δημοσίευση 15:38’

Στις 17 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, με το κουαρτέτο των δανειστών.

Στις 17 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για τα εργασιακά, με το κουαρτέτο των δανειστών.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές θα περιμένουν την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένο το νέο ραντεβού με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα, το πάγωμα χρεών και το πλαφόν στα αναδρομικά.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά διεκδικεί το «πάγωμα» των παλαιών χρεών για όσους πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές. Κατά πληροφορίες, θα συζητηθεί και το θέμα του πλαφόν 10% στα αναδρομικά όσων υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις (16% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε ο ίδιος ο υπουργός, μετά τη σημερινή πρώτη επαφή των δύο πλευρών, βάση της διαπραγμάτευσης θα αποτελέσει το πόρισμα της επιτροπής που θα κατατεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών θα συνεχιστούν αύριο, και θα τεθούν επί τάπητος δημοσιονομικά ζητήματα, οι ουρές του ασφαλιστικού, τα χρηματοπιστωτικά και θέματα δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 10:00-12:00 Δημοσιονομικά (υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος- αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης)
  • 12:00-13:00 Συνταξιοδοτικό (υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος)
  • 14:00-18:00 Χρηματοπιστωτικά (Ευκλείδης Τσακαλώτος- υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης- Τράπεζα της Ελλάδος- ΗFSF)
  • 18:30-19:30 Δικαιοσύνη (υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος).

σχετικα αρθρα