current views are: 6

15 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:03

«Πυρετός» διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς – Δημοσιονομικά, ασφαλιστικό και «κόκκινα» δάνεια στο «μενού»

Με τους θεσμούς συναντούνται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. 

Δημοσίευση 08:03’

Με τους θεσμούς συναντούνται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. 

Με τους θεσμούς συναντούνται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με αιχμή του δόρατος τα δημοσιονομικά. 

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν η εκτέλεση του τρέχοντος και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2017- 2020 με έμφαση στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά.

Θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα ασφαλιστικά (κυρίως για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών) με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια (με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και εκπροσώπων της Τραπέζης της Ελλάδος), και για την πάταξη της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση των κομμάτων, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν αύριο Παρασκευή από την Αθήνα ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει κλείσει το σύνολο των ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης, αλλά και να έχει προετοιμάσει σε βασικά σημεία της τη δεύτερη αξιολόγηση που θα ακολουθήσει από τα μέσα Οκτωβρίου.

Εμπλοκή με τους Θεσμούς για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Χθες ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με τους Θεσμούς για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) καθώς οι δανειστές επέμειναν στη θέση τους να υπάρξουν μόνιμου χαρακτήρα πηγές χρηματοδότησης του θεσμού, όχι μόνο για το 2017 αλλά και για τα επόμενα έτη. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ετησίως απαιτούνται τουλάχιστον 720 εκατ. ευρώ, παράλληλα με τα ποσά που σήμερα δαπανώνται για την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης

Μειώσεις 5-6% στις αποδοχές των ειδικών μισθολογίων απαιτούν οι δανειστές

Μειώσεις από 5%-6% στις αποδοχές χιλιάδων υπαλλήλων που υπάγονται στα “ειδικά “μισθολόγια του δημοσίου αναμένεται να επιφέρουν οι αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών στα πλαίσια της μνημονιακής υποχρεωτικής περιστολής των δαπανών τους κατά 300 εκ.ευρώ έως το 2018.Ο σχεδιασμός των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου, που αφορά σε περίπου 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ειδικών κατηγοριών (δικαστές,ένστολοι,γιατροί του ΕΣΥ,καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ κλπ) προβλέπει τον περιορισμό των 18 σήμερα ειδικών μισθολογίων που ισχύουν για διαφόρους επαγγελματικούς κλάδους(καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ,’ενστολους  κλπ)τ σε 10 το πολύ τον αριθμό.

 

 


σχετικα αρθρα