Όχι σε μια βασική εξαγγελία του πρωθυπουργού, αυτή του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, που έκανε από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, είπαν οι εκπρόσωποι των θεσμών, στο τελευταίο σημερινό ραντεβού με το οικονομικό επιτελείο, μέχρι να επιστρέψουν πάλι τον Οκτώβριο.

Το σχέδιο για τον ακατάσχετο λογαριασμό προέβλεπε τη δημιουργία ενός ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, από τον οποίο θα πληρώνονταν μισθοδοσία, προμηθευτές, εισφορές και όπου δεν θα μπορούσε να παρέμβει το Δημόσιο για προηγούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές της επιχείρησης.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού περιλαμβάνει την αναζήτηση περισσότερων κινήτρων προς την πλευρά των επαγγελματιών και επιχειρήσεων να εγκαταστήσουν συσκευές POS που θα αντισταθμίσουν τη μη θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού.

Επίσης, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς.