Η νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής αποφάσισε να μην χρηματοδοτεί εφεξής επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως προέκυψε τόσο από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων όσο και από τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. 

Η συνέλευση επικύρωσε το νέο ΔΣ, στην κορυφή του οποίου είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ως πρόεδρος και ο Θεόδωρος Πανταλάκης ως διευθύνων σύμβουλος.

Εκ των πραγμάτων, μεγάλο μέρος της συνέντευξης τύπου απασχόλησε η υπόθεση Καλογρίτσα, για τον οποίο παλαιότερα στελέχη της τράπεζας διαβεβαίωσαν ότι ο δανεισμός του ήταν εντός των προδιαγραφών της τράπεζας, ότι εξυπηρετείται και ότι όλα τα δάνεια είχαν ασφαλείς καλύψεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καλογρίτσας βρίσκεται όπως είπαν στα όρια εξάντλησης της πιστωτικής γραμμής που είχε, άλλωστε δεν είχε καταθέσει αίτημα για νέο δάνειο.

Ερωτηθείσα η διοίκηση της τράπεζας για το πόρισμα του SSM, διευκρίνισε ότι δεν αναφέρει ονομαστικά περιπτώσεις.

Σημειώνεται πως στην Τράπεζα Αττικής τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα αγγίζουν το 58%, 4 έως 5 μονάδες πάνω από τον μέσο τραπεζικό όριο. 

Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε πως δεν θα δεχτεί εξωθεσμικές παρεμβάσεις, ενώ διευκρίνισε πως ούτε έχει δεχτεί μέχρι τώρα και πρόσθεσε πως «λογοδοτούμε στην Τράπεζα της Ελλάδος και τους εποπτικούς μηχανισμούς».

Από την πλευρά του, ο κ. Πανταλάκης μίλησε για ένα νέο σχέδιο, όπου όλα θα εξεταστούν εκ του μηδενός, όπως είπε, ενώ δεν αποκλείστηκε εθελούσια έξοδος καθώς και μείωση μισθών των στελεχών.

Όλοι, τέλος, διαβεβαίωσαν ότι οι καταθέτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και είναι πλήρως διασφαλισμένοι.

Ερωτηθείς ο κ. Ρουμελιώτης για τα 10 εκατ. ευρώ που το «Ελ. Βενιζέλος» έδωσε επί προεδρίας του στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην Attica Bank, απάντησε πως αυτή ήταν μια απόφαση όχι της διοίκησης αλλά της ΓΣ των μετόχων και ο ίδιος δεν ψήφισε καν αφού δεν είναι μέτοχος.