Στις αλλαγές που επίλθαν στη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητιέται το νομοσχέδιο.

Όπως επεσήμανε, «οι επενδυτές αποδέχτηκαν να αυξηθεί η συνολική επένδυση κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ στα έργα υποδομής, αποδέχτηκαν να επωμιστεί το βάρος για τη συντήρηση, αποδέχτηκαν να επωμιστούν το 50% για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών για τους όμορους δήμους, καθώς, επίσης, αύξηση του πρασίνου με μείωση στη δόμηση, αλλά και μειωμένη κάλυψη στην περιοχή της παραλίας στο 15%».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρονοδιαγράμματα, επεσήμανε ότι συμφωνήθηκε αντί για 15ετία να καταβληθεί προσπάθεια το 80% του έργου να υλοποιηθεί στα πρώτα 12 χρόνια και να δοθεί προτεραιότητα στα έργα υποδομής και στη διαμόρφωση του πάρκου, αλλά και στον τρόπο καταβολής του τιμήματος. Ζητήθηκε, επίσης, μέχρι το τέλος του 2018, τουλάχιστον το 50% του τιμήματος να καταβληθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, μέσα στο 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση και επίσης, θα δοθεί προτεραιότητα στα έργα υποδομής, ώστε το μεγαλύτερο μέρος να γίνουν στα πρώτα τρία χρόνια. Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για το καζίνο που θα χωροθετηθεί στον χώρο. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Πιτσιόρλα, μετά από όλα αυτά, στο τέλος του 2017, θα ξεκινήσουν τα έργα υποδομής για το Ελληνικό.