Αύξηση σημείωσαν σήμερα το πρωί οι τιμές του πετρελαίου μετά τη συνεχιζόμενη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων για τρίτη εβδομάδα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 45,59 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 25 σεντς, από την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι τιμές του αμερικανικού αργού, είχαν ήδη αυξηθεί κατά 3% από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 6,2 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα στα 504,6 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές της αγοράς ανέμεναν την αύξησή τους κατά 3,4 εκατ. βαρέλια.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 27 σεντς στα 47,10 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας της απεργίας των εργατών πετρελαίου στη Νορβηγία, που απειλεί να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Η αύξηση των τιμών πετρελαίου, υποστηρίχθηκε και από τη με.ίωση της ισοτιμίας του δολαρίου, που καθιστά την τιμολόγηση του πετρελαίου στο αμερικανικό νόμισμα, πιο ανταγωνιστική έναντι των άλλων διεθνών νομισμάτων.