Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, απηχώντας τα κέρδη σε Wall Street και Asia, μετά την απόφαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και την πρόβλεψή της για μια λιγότερο επιθετική πορεία αυξήσεων το 2017 και το 2018. 

Ωστόσο, η Fed άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορεί και πάλι να υιοθετήσει αυστηρότερη νομισματική πολιτική έως τα τέλη αυτής της χρονιάς καθώς βελτιώνεται περαιτέρω η αγορά εργασίας. 

Οι μετοχές εξόρυξης οδηγούσαν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του αμερικανικού δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος, καθιστώντας έτσι τα εμπορεύματα φθηνότερα για όσους συναλλάσσονται σε άλλα νομίσματα. 

Ο δείκτης πρώτων υλών STOXX Europe 600 Basic Resources κατέγραψε άνοδο πάνω από 3% στα υψηλότερα επίπεδά του από τα μέσα Αυγούστου. Οι μετοχές των BHP Billiton, Anglo American, Rio Tinto και Fresnillo κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο μεταξύ 3,5 και 4,5%. 

Στις 10:07 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, καταγράφοντας κέρδη 0,7%.