Αδειάζουν τα ασφαλιστικά Ταμεία μετά την αδυναμία των ασφαλισμένων να καταβάλλουν τις εισφορές τους.  

ΟΑΕΕ και ΙΚΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείμματα 700 εκατ. ευρώ και 2,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα και ζητούν στήριξη από τον κουμπαρά των ασφαλιστικών ταμείων το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών) προκειμένου να καταφέρουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΑΕΕ ζήτησε να λάβει το ποσό των 150 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του για το τρίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου. Όπως αναφέρουν στο newpost.gr πηγές του Οργανισμού, ο «δανεισμός» από το ΑΚΑΓΕ είναι μια σύνηθης πρακτική ιδιαίτερα τον μήνα Σεπτέμβριο που παραδοσιακά τα έσοδα του Ταμείου μειώνονται. «Ο ΟΑΕΕ παίρνει τα χρήματα και τα επιστρέφει τους επόμενους μήνες» εξηγούν.  

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τις συντάξεις και αναφέρουν ότι το ποσό των 280 εκατ. ευρώ που χρειάζεται για τη συνταξιοδοτική δαπάνη είναι εξασφαλισμένο.  

Σε ό,τι αφορά στο ΙΚΑ, το οποίο ζήτησε χθες Τετάρτη στήριξη από το ΑΚΑΓΕ για να καλύψει το έλλειμμά του, οι πηγές αναφέρουν ότι από τα 2,1 δισ. ευρώ που θα πάρει από το ΑΚΑΓΕ, θα έχει εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος μέχρι το τέλος του 2016 οπότε και το υπόλοιπο θα ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ.