current views are: 5

23 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:18

Τετ α τετ Τσακαλώτου με Βελκουλέσκου – «Συλλέγει» στοιχεία το ΔΝΤ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε σήμερα το πρωί η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Δημοσίευση 09:18’

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε σήμερα το πρωί η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε σήμερα το πρωί η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων, οι σημερινές επαφές του υπουργού με την κ. Βελκουλέσκου έγιναν στο πλαίσιο της συλλογής στοιχείων για την έκθεση του ΔΝΤ.

Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του Ταμείου παρέτεινε την παραμονή του στη χώρα, προκειμένου να συλλέξει επικαιροποιημένα στοιχεία για την ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης που καταρτίζει βάσει του Άρθρου 4 του καταστατικού του.

Η συγκεκριμένη έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Νοέμβριο και με αυτήν θα συναρτάται η Έκθεση Βιωσιμότητας (DSA) για το ελληνικό χρέος, που θα κοινοποιηθεί από το ΔΝΤ έως το τέλος του έτους.

To ραντεβού του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Ντέλια Βελκουλέσκου ανανεώθηκε για τις 17 Οκτώβρη, όταν θα επιστρέψει το κλιμάκιο του Ταμείου για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. 

Τις προηγούμενες ημέρες η εκπρόσωπος του ΔΝΤ είχε διαδοχικές συναντήσεις και με κοινωνικούς φορείς, όπως η ΓΣΕΕ και και η ΓΣΕΒΕΕ. 

Μετά το πέρας της συνάντησης με τη ΓΣΕΕ μάλιστα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ανέφερε ότι από την εκπρόσωπο του ΔΝΤ δεν υπήρξαν απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι κι ότι δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης.

”Η Ντέλια Βελκουλέσκου συμφώνησε ωστόσο για τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων’‘, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γ. Παναγόπουλος.

 


σχετικα αρθρα