Πιτσιόρλας: Το υπερταμείο δεν σημαίνει απαραίτητα ιδιωτικοποίηση για μια ΔΕΚΟ

Πιτσιόρλας: Το υπερταμείο δεν σημαίνει απαραίτητα ιδιωτικοποίηση για μια ΔΕΚΟ

«Το γεγονός ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις αντιδράσεις για επικείμενο ξεπούλημα ΔΕΚΟ που θα περάσουν στο νέο υπερταμείο.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι «το πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του υπερταμείου είναι αρκετά διαφορετικό από το πλαίσιο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ», γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, «υπήρξε η πολύ μεγάλη διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού, για το πώς δηλαδή θα λειτουργεί αυτό το ταμείο».

Όπως είπε ακόμη «στην λογική του υπερταμείου δεν υπάρχει μονοσήμαντα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, αλλά υπάρχει ο δρόμος της βελτιστοποίησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ, της ανάπτυξής τους και της αξιοποίησής τους με πιο ευέλικτους τρόπους».

Επομένως, συνέχισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, «το ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά σημαίνει ότι πάει για να λειτουργήσει καλύτερα, να αξιοποιηθεί καλύτερα και να υπάρξουν πρακτικές διοίκησης και ανάπτυξης, απαλλαγμένες από το στενό κορσέ του δημοσίου τομέα».

Στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων περνούν σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει έως χθες, έξι ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ, οι Κτιριακές Υποδομές, η ΕΛΒΟ, και η Αττικό Μετρό, ενώ, εκτός απροόπτου, δεν εντάσσονται στη νέα λίστα η ΕΑΒ αλλά και ο ΑΔΜΗΕ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο