Τη προσδοκία του για μια πινανή μεταστροφή της οικονομίας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε εμπόρους και επαγγελματίες, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων ν. Θεσσαλονίκης.

«Το 2016 υπάρχουν εμφανή στοιχεία αντιστροφής της οικονομίας. Το δεύτερο τρίμηνο είχε για πρώτη φορά θετικό πρόσημο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι εξαγωγές επέδειξαν μια εξαιρετική δυναμική, σταθεροποιήθηκε η ιδιωτική κατανάλωση, μειώθηκε περαιτέρω η ανεργία έστω και δύο δυόμιση μονάδες»

είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«'Αρα θεμελιώνεται εν πολλοίς η ιδέα, ότι είμαστε σε αυτό το σημείο μεταστροφής και προσδοκούμε μια μεγάλη μεταστροφή της οικονομίας. Όσο πιο γρήγορα γίνει και όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο καλύτερα» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Επιπρόσθετα ο υπουργός Οικονομίας ευχήθηκε  ότι θα υπάρξει μια ανάκαμψη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι  οι προβλέψεις μιλούν για 2,5 - 2,7 σε ετήσια βάση, και τόνισε ότι η ανάκαμψη πρέπει να επιταχυνθεί, για αυτό και  χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά.