Σε συμφωνία για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται πως ήρθαν κυβέρνηση και δανειστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα», ο γάλλος Ζακ Λε Παπ θα είναι ο νέος πρόεδρος του συμβουλίου. Σημειώνεται ότι το πρώην «δεξί» χέρι της Κριστίν Λαγκάρντ στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν εξ αρχής η πρώτη επιλογή των δανειστών για το υπερταμείο.

Ταυτόχρονα, ο δεύτερος ξένος στο Δ.Σ. θα είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα ο καθηγητής πανεπιστημίου Νταβίντ Βεγκάρα, Ισπανός, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Τις τρεις υπόλοιπες θέσεις, σύμφωνα με Τα Νέα, θα καταλάβουν τρεις Έλληνες και συγκεκριμένα, η Όλγα Χαρίτου, ειδική στα χρηματοοικονομικά και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, και οι καθηγητές πανεπιστημίου Γιώργος Σταμπούλης και Γιώργος Ταβλάς. Η στελέχωση του υπερταμείου ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ που απορρέουν από την πρώτη αξιολόγηση.