current views are: 7

26 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:46

Έδωσαν τα χέρια για τη στελέχωση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

Σε συμφωνία για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται πως ήρθαν κυβέρνηση και δανειστές.

Δημοσίευση 11:46’

Σε συμφωνία για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται πως ήρθαν κυβέρνηση και δανειστές.

Σε συμφωνία για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται πως ήρθαν κυβέρνηση και δανειστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα», ο γάλλος Ζακ Λε Παπ θα είναι ο νέος πρόεδρος του συμβουλίου. Σημειώνεται ότι το πρώην «δεξί» χέρι της Κριστίν Λαγκάρντ στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν εξ αρχής η πρώτη επιλογή των δανειστών για το υπερταμείο.

Ταυτόχρονα, ο δεύτερος ξένος στο Δ.Σ. θα είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα ο καθηγητής πανεπιστημίου Νταβίντ Βεγκάρα, Ισπανός, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Τις τρεις υπόλοιπες θέσεις, σύμφωνα με Τα Νέα, θα καταλάβουν τρεις Έλληνες και συγκεκριμένα, η Όλγα Χαρίτου, ειδική στα χρηματοοικονομικά και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, και οι καθηγητές πανεπιστημίου Γιώργος Σταμπούλης και Γιώργος Ταβλάς. Η στελέχωση του υπερταμείου ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ που απορρέουν από την πρώτη αξιολόγηση. 


σχετικα αρθρα