Συμφωνία και με τη βούλα για τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου

Συμφωνία και με τη βούλα για τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου

Τη συμφωνία για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε και επίσημα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ.

Όπως προσέθεσε η ίδια, ο διορισμός των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ήταν ένα από τα «προαπαιτούμενα-κλειδιά» για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης, ενώ υπογράμμισε πως το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου τα μέλη θα πρέπει να «ενσωματώνουν τις υψηλότερες προδιαγραφές διακυβέρνησης και ανεξαρτησίας».

Τέλος, η Ανίκα Μπράιτχαρντ δε θέλησε να προβεί σε «εικασίες» για το ποιες εταιρίες θα περιληφθούν σε αυτό το Ταμείο, εφόσον δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί το ΔΣ, τονίζοντας, ωστόσο, πως η λειτουργία του Ταμείου θα είναι απόλυτα «συμβατή με τη συμφωνία της περασμένης χρονιάς».

Τα μέλη του συμβουλίου

Νέος πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου θα είναι ο Ζακ Λε Παπ. Σημειώνεται ότι το πρώην «δεξί» χέρι της Κριστίν Λαγκάρντ στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν εξ αρχής η πρώτη επιλογή των δανειστών για το υπερταμείο.

Ταυτόχρονα, ο δεύτερος ξένος στο Δ.Σ. θα είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα ο καθηγητής πανεπιστημίου Νταβίντ Βεγκάρα, Ισπανός, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Τις τρεις υπόλοιπες θέσεις, θα καταλάβουν τρεις Έλληνες και συγκεκριμένα, η Όλγα Χαρίτου, ειδική στα χρηματοοικονομικά και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, και οι καθηγητές πανεπιστημίου Γιώργος Σταμπούλης και Γιώργος Ταβλάς

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο