Τη συμφωνία για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε και επίσημα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ.

Όπως προσέθεσε η ίδια, ο διορισμός των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ήταν ένα από τα «προαπαιτούμενα-κλειδιά» για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης, ενώ υπογράμμισε πως το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου τα μέλη θα πρέπει να «ενσωματώνουν τις υψηλότερες προδιαγραφές διακυβέρνησης και ανεξαρτησίας».

Τέλος, η Ανίκα Μπράιτχαρντ δε θέλησε να προβεί σε «εικασίες» για το ποιες εταιρίες θα περιληφθούν σε αυτό το Ταμείο, εφόσον δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί το ΔΣ, τονίζοντας, ωστόσο, πως η λειτουργία του Ταμείου θα είναι απόλυτα «συμβατή με τη συμφωνία της περασμένης χρονιάς».

Τα μέλη του συμβουλίου

Νέος πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου θα είναι ο Ζακ Λε Παπ. Σημειώνεται ότι το πρώην «δεξί» χέρι της Κριστίν Λαγκάρντ στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν εξ αρχής η πρώτη επιλογή των δανειστών για το υπερταμείο.

Ταυτόχρονα, ο δεύτερος ξένος στο Δ.Σ. θα είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα ο καθηγητής πανεπιστημίου Νταβίντ Βεγκάρα, Ισπανός, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Τις τρεις υπόλοιπες θέσεις, θα καταλάβουν τρεις Έλληνες και συγκεκριμένα, η Όλγα Χαρίτου, ειδική στα χρηματοοικονομικά και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, και οι καθηγητές πανεπιστημίου Γιώργος Σταμπούλης και Γιώργος Ταβλάς