Την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το ελληνικό χρέος μέχρι το τέλος του χρόνου δήλωσε, σήμερα, ότι επιθυμεί ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας σε εκδήλωση του Politico.

«Ελπίζω ότι θα έχουμε παγκόσμια συμφωνία για την Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου» είπε σχετικά με τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στην περσινή χρονιά και τα σενάρια για Grexit ο γάλλος επίτροπος υπενθύμισε ότι «εργαστήκαμε σκληρά για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο» και υπογράμμισε ότι πλέον αυτό το ζήτημα δεν βρίσκεται στο «τραπέζι». «Εργαζόμαστε για να χτίσουμε ένα success story στην Ελλάδα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «υπάρχει καλή πρόοδος».  

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τάχθηκε επίσης υπέρ της απλοποίησης του Συμφώνου Σταθερότητας διευκρινίζοντας όμως ότι ποτέ δεν θα πρότεινε μια απόφαση για το Σύμφωνο εκτός των κανόνων.

Το σχόλιο του Μοσκοβισί για ανάγκη άμεσης συμφωνίας για το χρέος έρχεται λίγες μέρες μετά τα τελευταία συμπεράσματα του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικηής οικονομίας και την εκ νέου παρότρυνση για ελάφρυνσή του, εκτός των άλλων και ως ένδειξη αλληλεγγύης για το προσφυγικό.