«Πάγο» στο θέμα του χρέους έβαλε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποδέχτηκε τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Bundestag.

Ο Σόιμπλε, επανέλαβε τη θέση του Βερολίνου, ότι το ζήτημα του χρέους πρέπει να μείνει στο περιθώριο. «Τα επιτόκια και οι πληρωμές δόσεων δεν είναι το πρόβλημα για την Ελλάδα», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ πρέπει και θα παραμείνει ενεργό».

Τοποθετούμενος ευρύτερα στη συζήτηση για την Ευρώπη υποστήριξε ότι συμφωνεί με τον Μάριο Ντράγκι στο ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στο Λουξεμβούργο όπου συζητήθηκαν και θα μέτρα ελάφρυνσης χρέους. Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, και αφορούν κυρίως, σύμφωνα με τον υπουργό, τον «ανασχεδιασμό» του χρέους. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι το ΔΝΤ αναμένει να προσδιοριστούν πριν από το τέλος του 2016 - παρ' όλο που θα υλοποιηθούν μετά το 2018 - έτσι ώστε στη βάση αυτή να συντάξει την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.