Σχόλιο για την Deutsche Bank και την ανάγκη να επιβιώσει χωρίς κρατική βοήθεια έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ:

Η τράπεζα πρέπει να επιβιώσει "μόνη της" χωρίς κρατική βοήθεια.

Ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ Μίκελ Ράινς επιβεβαίωσε τα σχόλια που έγιναν σε δημοσιογράφους σήμερα έξω από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη ανησυχία προκαλεί στις αγορές η κατρακύλα της μετοχής της Deutsche Bank, καθώς οι φόβοι για την κεφαλαιακή επάρκεια της γερμανικής τράπεζας έχουν αναζωπυρωθεί. 

Στην έναρξη των σημερινών συναλλαγών, οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων, εξαιτίας των ανησυχιών για τη σταθερότητα της Deutsche Bank.

Η Deutsche Bank έκανε βουτιά σχεδόν κατά 9% κάτω από τα 10 ευρώ για πρώτη φορά μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο κάποια επενδυτικά ταμεία (hedge fund) που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της τράπεζας είχαν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα. Ωστόσο, σε σημερινή ανακοίνωση, η Deutsche επανέλαβε ότι οι πελάτες της, που έχει από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να τη στηρίζουν.