Σημάδια αποκλιμάκωσης των πιέσεων στη Deutsche Bank εμφανίστηκαν στο τέλος της ημέρας στις αγορές, έπειτα από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί μείωσης του προστίμου προς το γερμανικό τραπεζικό κολοσσό από τις ΗΠΑ.

Μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι η Deutsche Bank είναι κοντά σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να καταβάλει πρόστιμο 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντί για 14.

Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, συνέχισε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι κάτι το οριστικό και δεν πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις εντός του Σαββατοκύριακου. Το τελικό ποσό είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Τόσο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και η τράπεζα αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Στη Wall η μετοχή της Deutsche Bank κατέγραφε άνοδο +12,14% γύρω στις 18.20 (ώρα Ελλάδας) καθώς οι επενδυτές εμφανίζονταν καθησυχασμένοι από την πιθανή μείωση του προστίμου.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η μετοχή της Deutsche Bank εμφάνισε κέρδη κατά 6,39%, παρότι ενδοσυνεδριακά σημείωσε απώλειες άνω του 7% κατρακυλώντας στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.