Αμετάβλητη στο 10,1% παρέμεινε η ανεργία τον Ιούλιο στην ευρωζώνη με την Ελλάδα να κρατά σταθερά τα πρωτεία και να είναι η μοναδική χώρα όπου το ποσοστό υπερβαίνει το φράγμα του 20%.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η ανεργία στη χώρα μας ανήλθε στο 23,4% (στοιχεία Ιουνίου), ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ισπανία, όπου τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού το ποσοστό των ανέργων έπεσε στο 19,5%.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις 19 χώρες του κοινού νομίσματος καταγράφηκε στη Γερμανία, με 4,2%. Στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, τη Γαλλία, η ανεργία συνέχισε την αυξητική πορεία των τελευταίων μηνών φτάνοντας στο 10,5%, παρά το γεγονός ότι τον Μάιο βρισκόταν σε μονοψήφια επίπεδα, στο 9,9%.

Η Ελλάδα είναι μακράν πρώτη και στο μέτωπο της νεανικής ανεργίας, με 47,7% (στοιχεία Ιουνίου), ενώ ακολουθούν η Ισπανία με 43,2% και η Ιταλία με 38,8%. Το χαμηλότερο ποσοστό διαπιστώθηκε και σε αυτή την περίπτωση στη Γερμανία, όπου μόλις το 6,9% των νέων κάτω των 25 ετών που έχουν μπει στην αγορά εργασίας δεν έχει βρει απασχόληση.

Πάντως, μολονότι σε ολόκληρη την ευρωζώνη το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 10,1%, ο αριθμός των ανέργων στις 19 χώρες της νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά περίπου 8.000, αγγίζοντας τα 16,33 εκατομμύρια.