Μικρή κάμψη για τις ελληνικές εξαγωγές ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

Μικρή κάμψη για τις ελληνικές εξαγωγές ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

Αρνητικούς δείκτες για τους περισσότερους κλάδους της ένδυσης και ανοδική πορεία για την κλωστοϋφαντουργία καταγράφει, για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή ενδυμάτων στο πρώτο επτάμηνο του 2016 κατέγραψε μείωση 12,7%, ο κύκλος εργασιών σημείωσε μείωση 1,7% , οι εξαγωγές κατέγραψαν πτώση 6,5% , ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% και οι εισαγωγές κατά 7,6%. Σε αξία οι εξαγωγές ενδυμάτων ανήλθαν σε 319 εκατ. ευρώ, έναντι 340 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Ο ΣΕΠΕΕ χαρακτηρίζει «καλή» πορεία της κλωστοϋφαντουργίας, αναφέροντας πως καταγράφηκε αύξηση 5,2% στην παραγωγή, 7,7% στον κύκλο εργασιών, 15,4% στις εξαγωγές και 13,2% στις εισαγωγές. Οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων ανήλθαν σε 295 εκατ. ευρώ από 260 εκατ. ευρώ το 2015.

Σημειώνεται ότι συνολικά η αξία των ελληνικών εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανόμενης και της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού), το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2016 ανήλθε σε 693 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μικρή κάμψη 0,8% έναντι του 2015.

 «Η γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μιας και η επιβολή πρόσθετων φοροεισπρακτικών μέτρων αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες αυτής της εξέλιξης (στον κλάδο της ένδυση)» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΠΕΕ.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο