«Κόβει» 7.000 θέσεις εργασίας η ING

«Κόβει» 7.000 θέσεις εργασίας η ING

Η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, η ING, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει 7000 απολύσεις. Οι απολύσεις αντιστοιχούν σε λιγότερο του 12% του εργατικού δυναμικού της ING, που αριθμεί 52.000 άτομα, διότι περίπου 1.000 εξ αυτών αναμένεται να προέλθουν από τους προμηθευτές της εταιρείας παρά από την ίδια.

Οι απολύσεις είναι οι βαρύτερες από το 2009, όταν η ING προχώρησε σε αναδιάρθρωση και σε απόσχιση των δραστηριοτήτων ασφάλισης. Έλαβε κρατική διάσωση κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο όμιλος ING Groep μαζί με τις απολύσεις θα κάνει και ψηφιακές επενδύσεις. Ο στόχος, σύμφωνα με τον όμιλο, είναι να εξοικονομεί ετησίως 900 εκατ. ευρώ

«Πρέπει να ανακοινώνεις αυτά τα προγράμματα και αυτές τις προθέσεις σε μια περίοδο που μπορείς να τα αντέξεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ραλφ Χάμερς σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη. «Τώρα είμαστε ισχυροί, έχουμε καλά αποτελέσματα, αναπτυσσόμαστε και τότε χρειάζονται διορθώσεις και όχι όταν δεν έχεις πια επιλογή».

Η ING είπε ότι θα επενδύσει 800 εκατ. ευρώ στην τεχνολογική της πλατφόρμα, που θα παρουσιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Τσεχία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο