Με στόχους την οικονομική ευρωστία και την σταθερή κερδοφόρα ανάπτυξη, παρά τις συνθήκες ύφεσης, ο ''γάμος'' ΕRGO-ATE Ασφαλιστική, ο οποίος επικυρώθηκε και επίσημα στις αρχές του περασμένου Αυγούστου φιλοδοξεί να αποτελέσει μια καινοτόμα επένδυση στο χώρο των ασφαλειών. 

Με την επένδυση αυτή η ERGO αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο Όμιλο Γενικών  Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιριών  το 2015.

Η ERGO μετράει 27 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση στις γενικές ασφαλίσεις, ενώ με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η εταιρεία αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο όμιλο ασφαλίσεων στην Ελλάδα, με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δυο εταιρειών για το 2015. 

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Θ. Κοκκάλα, “θέλουμε να ξεχωρίσουμε για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Να είναι το υψηλότερο δυνατό, αλλά με ανταγωνιστική τιμή. Θέλουμε να δημιουργούμε ισορροπημένη αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους: πελάτες – συνεργάτες – μετόχους – υπαλλήλους ”. 

Ο κ. Κοκκάλας διατύπωσε την πρόθεση της εταιρείας για γιγάντωσή της στα επόμενα χρόνια και ειδικά στο κομμάτι των επενδύσεων, ανέφερε πως ο όμιλος της ERGO, σκοπεύει να διαθέσει το ποσό το 1 δισ. ευρώ, από τα οποία τα μισά θα δοθούν για την ανάπτυξη στο κομμάτι του digital. 

Στην παρούσα φάση, οι δύο εταιρείες λειτουργούν παράλληλα ως μέλη του ίδιου Ομίλου.  

Ωστόσο, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία λειτουργικής εναρμόνισης και ένταξης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον Όμιλο ERGO και σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα η ΑΤΕ Ασφαλιστική θα διατηρήσει για έναν χρόνο ακόμη το όνομα της και μετά θα μετονομαστεί σε ERGO.