Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, με τους ελεγκτές να βγάζουν ''λαβράκια''.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, διενέργησαν, το διήμερο 30-09 και 01-10-2016, ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε έξι καταστήματα και επιχειρήσεις και συγκεκριμένα:

  • Σε καφέ - μπαρ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε να η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, καθώς και τέσσερις (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας
  • Σε αναψυκτήριο στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων.
  • Σε καφέ – μπαρ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η απασχόληση τεσσάρων (4) εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, καθώς και η μη έκδοση μίας απόδειξης.
  • Σε καφετέρια – μπαρ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε αρτοζαχαροπλαστείο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, μεταξύ των οποίων και υπήκοος Αλβανίας που διέμενε παρανόμως στη χώρα. Επιπλέον, σε βάρος της ιδιοκτήτριας σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.
  • Σε κέντρο δεξιώσεων στην Αττική, διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών (3) εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.