current views are: 6

7 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση15:42

Αναπτυξιακός νόμος: Οι αξιολογήσεις θα ολοκληρώνονται σε τρεις μήνες

Οι εξωτερικοί αξιολογητές και ελεγκτές ανέρχονται σε 300 άτομα και θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν ταχείες αξιολογήσεις, εντός τριμήνου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας.

 

Δημοσίευση 15:42’

Οι εξωτερικοί αξιολογητές και ελεγκτές ανέρχονται σε 300 άτομα και θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν ταχείες αξιολογήσεις, εντός τριμήνου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας.

 

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες διεύρυνσης των εθνικών μητρώων εξωτερικών αξιολογητών και ελεγκτών, στο υπουργείο Οικονομίας, με εξωτερικούς συνεργάτες, ώστε οι αξιολογήσεις του αναπτυξιακού νόμου να ολοκληρώνονται σε τρεις μήνες.

Οι εξωτερικοί αξιολογητές και ελεγκτές ανέρχονται σε 300 άτομα και θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν ταχείες αξιολογήσεις, εντός τριμήνου, για το νέο κύκλο επενδύσεων του νέου αναπτυξιακού νόμου, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του.

«Με τη ρύθμιση αυτή αξιοποιείται ουσιαστικά ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο, στο συνολικότερο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού, δίνει έμφαση στη δυναμική της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια, ενθαρρύνει συνέργειες και δικτυώσεις και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει όλες τις παθογένειες του παρελθόντος», σημειώνεται. 

Το υπουργείο χαρακτηρίζει κινητήριο δύναμη τη ρύθμιση, αφού θεωρεί ότι θα επιταχύνει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στρέφοντάς την προς ένα νέο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, την ενεργοποίηση, εντός χρονοδιαγράμματος, των τεσσάρων βασικών καθεστώτων του νέου αναπτυξιακού νόμου (4399/2016), που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχέδια αποφάσεων προκήρυξης για τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα», «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού», «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους», τέθηκαν σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, σε ολιγοήμερη ανοικτή διαβούλευση ,με στόχο η υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή επενδυτικών προτάσεων σε αυτά, να ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου 2016.

Για τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ», η προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2016 και για τα άλλα δύο, «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους», στις 28 Απριλίου 2017. Με τη λήξη του ανωτέρω κύκλου, τα δύο πρώτα καθεστώτα θα επαναπροκηρυχθούν τον Μάρτιο του 2017 και τα δύο επόμενα τον Μάιο του 2017.


σχετικα αρθρα