Με την άμεση επίδοση επιστολών απο αύριο Παρασκευή, μέσω των ΕΛΤΑ, στους συνταξιούχους που έχουν αναπροσαρμογή στις επικουρικές τους συντάξεις εγκαινιάζεται το "ΚΕΠ Εργασίας".

Το υπουργείο μετά από σημαντική καθυστέρηση σπεύδει να ενημερώσει τους συνταξιούχους για τις επικουρικές συντάξεις που επανϋπολογίστηκαν και μειώθηκαν (σε δόσεις, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο).

Η ταχυδρόμηση των επιστολών ξεκινάει αύριο και σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ υπάρχει η δυνατότητα να σταλούν γύρω στις 80.000 επιστολές κάθε μέρα.

"Στόχος είναι ο καθένας απ’ αυτούς να πληροφορηθεί υπεύθυνα και έγκυρα πώς διαμορφώνεται η νέα επικουρική σύνταξή του και να διαλυθεί αυτό το «νέφος» της παραπληροφόρησης", υποστηρίζει ο υπουργός.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε σειρά μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί, μέσω των ΕΛΤΑ "ένα μεγάλο δίκτυο εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης όλων, και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων".

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με στόχο:

  • Να διερευνήσει τη δυνατότητα ανάπτυξης σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, σημείων εξυπηρέτησης - ενημέρωσης των ασφαλισμένων (ΚΕΑ).
  • Διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για θέματα ΟΑΕΔ, σε σημεία όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γραφεία εξυπηρέτησης, μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.
  • Υλοποίηση κοινών δράσεων επικοινωνίας, ενημέρωσης και προώθησης της υπηρεσίας «Εργόσημο», τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και ως προς τους εργοδότες, για τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ.
  • Δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων υποστήριξης του έργου των ανταποκριτών ΟΓΑ από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ και την ΚΕΔΕ.
  • Ενημέρωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της χώρας, με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και, ειδικότερα, τη δωρεάν αποστολή επιστολών. Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους συνταξιούχους για το ύψος της νέας επικουρικής σύνταξης.