Η Νιγηρία βλέπει ήδη τους καρπούς της προσπάθειάς της για διαφοροποίηση της οικονομίας και αντιστροφής της εξάρτησης από το πετρέλαιο, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Kemi Adeosun.

Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ στη Ουάσινγκτον, η υπουργός έκανε λόγο για κυκλική κίνηση στην τιμή των πετρελαίου, σημειώνοντας ότι «ένα από τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα είναι το ότι η τιμή του πετρελαίου είναι τόσο μεταβλητή, που τα έσοδά μας ήταν μεταβλητά. Χρειαζόμαστε προβλεψιμότητα, ώστε να μπορούμε να σχεδιάζουμε».

«Εάν ισχύσουν όλοι αυτοί οι παράγοντες, είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε ανάπτυξη», πρόσθεσε η Adeosun.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, η υπουργός ανέφερε στο διεθνές δίκτυο ότι «είναι αρκετά σίγουρη (...) υπάρχει μια δέσμευση για σταθερότητα και πιστεύω ότι θα κρατήσει».

«Κοιτάζοντας μελλοντικά (...) πιστεύω πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο δε θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην ποσόστωσή μας», πρόσθεσε η πολιτικός, εκτιμώντας παράλληλα ότι σημαντικό κομμάτι της παραγωγής θα προέλθει από μεγάλους ιδιώτες επενδυτές που θα λειτουργήσουν ως εταίροι. Ιστορικά, η Νιγηρία χρηματοδοτεί τα πρότζεκτς πετρελαίου από το Υπουργείο Οικονομικών.